PlakplaatPlakplaat lood

Loden plakplaten met een diameter van 70, 80 en 100mm.

Loden plakplaten worden op platte daken gebruikt om het water af te voeren. De plakplaat wordt door een gat dwars door het dak gestoken. Aan de bovenkant, op het dak, wordt er dakbedekking op vast gebrand, geföhnd of gelijmd.

Loden plakplaten voor het platte dak. Dit zijn gegoten plakplaten. Het vloeibare lood wordt in een mal gegoten en hard daarna uit. Het voordeel van deze plakplaten is dat de dikte van het lood verschillend is. Daar waar de plakplaat het meest kwetsbaar is, is het lood dik en vice versa. Op deze manier kunnen er kwalitatief zeer goede plakplaten en kiezelbakken worden gemaakt, voor een lage prijs.

Afhankelijk van de diameter van de regenpijp kan de juiste plakplaat worden gekozen. Een plakplaat van met een diameter van 80mm past in een buis van 80mm. De werkelijke diameter van de plakplaat is dus kleiner dan de aangegeven maat. Plakplaten kunnen ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld als u een andere diameter nodig heeft. Neem daarvoor contact met ons op.

Loden Plakplaat

LPP
Bestel
Loden plakplaat
Loden plakplaten

Afhankelijk van de diameter van de regenpijp kan de juiste plakplaat worden gekozen. Een plakplaat van met een diameter van 80mm past in een buis van 80mm. De werkelijke diameter van de plakplaat is dus kleiner dan de aangegeven maat.

De plakplaat voor een buis van 60mm is niet gegoten, maar in elkaar gelast.

  • Gerelateerde Producten

Afdichtingsring t.b.v. plakplaat

RRLPP
Bestel
Afdichtingsring
Rubber ringen voor plakplaten

Aan de onderkant van een plakplaat kan een rubberen ring worden geplaatst. Als de verbinding met de regenpijp echt waterdicht moet zijn is deze noodzakelijk. Let daarbij ook op de mogelijke schade die kan ontstaan als er water uit de verbinding tussen de plakplaat en de regenpijp gaat stromen.

Soms wordt de plakplaat ook zonder ring geplaatst.