Informatie over regenpijp

Informatie over ronde koperen regenpijpen en toebehoren.

Op deze informatiepagina willen we graag laten weten wat er allemaal nodig is voor het plaatsen van een koperen regenpijp.

Vergeet niets!! Bij de artikelen hebben we een gerelateerd artikel vermeld. Klik steeds via deze koppeling naar het volgende artikel en loop zo via elk eventueel benodigde artikel onze webwinkel door.

Allereerst is er voor iedere meter pijp één beugel nodig. Er zijn beugels met een inslagpen en beugels met een moer. In een stenen muur wordt meestal een beugel met een inslagpen gebruikt en in een houten wand een beugel met een moer. In de moer wordt een houtdraadpen gedraaid.

Er zijn twee kwaliteiten leverbaar. De koperen beugel met een stalen pen en de koperen beugel met tevens een koperen pen. De koperen beugel zal uiteraard nooit roesten, maar kan niet altijd worden toegepast. Als de buitenmuur is voorzien van een stuclaag is het beter om de beugel met een stalen pen te gebruiken. Koper is niet goed bestand tegen kalk. Een koperen beugel met een stalen pen is goedkoper, maar de pen zou na een aantal jaren wel kunnen gaan roesten.

Koperen overschuifwrong

Losse soldeerwrong


Een overschuifwrong zorgt voor een verdikking boven en onder een beugel, waardoor de buis niet kan wegzakken. Vroeger was dit noodzakelijk, omdat er alleen buisstukken met een lengte van 1 meter werden verkocht. Tegenwoordig wordt het alleen nog toegepast om een authentieke stijl te creëren. Als u een modern huis heeft is het misschien mooier en vooral strakker om ze weg te laten. Als het een wat ouder huis betreft zijn wrongen zeker op z'n plaats. De enkele wrongen moeten, net als vroeger, om de buis worden gesoldeerd. De overschuifwrong hoeft niet gesoldeerd te worden.

Koperen Scharnierbeugel met moer M10

Koperen Scharnierpenbeugel


Bochten worden het meest gebruikt om de regenpijp van de gootuitloop naar de muur te leiden. De afstand van de gootuitloop naar de muur wordt de "sprong" genoemd. Op de pagina over bochten staat hier meer informatie over.

Koperen "getrokken" bocht

Koperen verstekbocht

Koperen sprongbocht


Het water van een plat dak wordt meestal afgevoerd d.m.v. een loden kiezelbak. Er steekt dan een loden pijp vanaf het dak door de muur naar buiten. Onder die pijp kan een vergaarbak worden opgehangen, maar er kan ook een stadsuitloop om de loden uitloop worden geschoven. We hebben een aantal vergaarbakken op onze site staan, maar als uw model er niet bij staat kunnen we die altijd laten maken. Onder de vergaarbak of de stadsuitloop komt de zinken regenpijp.

Loden Kiezelbak

Koperen vergaarbak


Koperen stadsuitloop


Een verbindingsmof is alleen nodig als een buis is afgezaagd en daarmee het opgetrompte gedeelte is verdwenen. Een verbindingsmof is ook nodig als de buis moet worden aangesloten op een PVC buis in de grond. Om een bocht op een buis aan te sluiten is nooit een verbindingsmof nodig.

Heeft u al een mooi wijnvat als regenton? Kies dan voor de koperen regentonklep! Als de ton vol is kan de klep handmatig worden gesloten.

Als er veel blad in uw goot valt is het verstandig om een bladvanger in de regenpijp te plaatsen. Dit voorkomt verstoppingen en u hoeft niet steeds de ladder op.

Koperen Verbindingdmof

Koperen Regentonklep


Koperen Bladafscheider

Informatie over koperen regenpijp