zinken beugel m8-m10

Zinken Beugels

Beugels voor een ronde zinken pijp, gemaakt van zink of van verzinkt staal.

Beugels voor een ronde zinken buis zijn leverbaar in twee verschillende materialen. Ten eerste zijn er verzinkte (gegalvaniseerde) beugels. Het zijn stalen beugels met een laagje zink. Het laagje zink zorgt ervoor dat de beugel niet gaat roesten. Ten tweede zijn er beugels die net als de buis zijn gemaakt van zink. Deze beugel kan niet roesten en heeft exact dezelfde kleur als de buis.

Naast de twee materiaalsoorten zijn er ook nog twee verschillende uitvoeringen. De meest gebruikte beugel is die met de inslagpen. Deze wordt, na een gat geboord te hebben, in de muur geslagen. Er zijn ook beugels met een aangelaste moer. Tegenwoordig is dit bij de meeste beugels een combimoer M8 - M10. Er kan  een houtdraadpen met M8 schroefdraad in worden gedraaid of een houtdraadpen met M10 schroefdraad.

De beugel kan direct om de zinken pijp worden geklemd, of met een overschuifwrong er tussen.

!

Zinken scharnierbeugel met combimoer M8 - M10 (zonder schroefpen)

Zinken scharnierbeugel M8 - M10

Zinken Scharnierbeugel met r.v.s. schroefoog.

Dit is een beugel die is gemaakt van zink, zodat hij perfect bij de zinken buis past. Deze duurzame beugel zal nooit roesten en is daarom kwalitatief beter dan de verzinkte (gegalvaniseerde) beugel. Het schroefoog is van RVS.

Let Op! De schroefpen moet apart worden besteld. Ze staan hieronder op de pagina.

De beugels hebben een combimoer M8 - M10. 

In de combimoer kan een schroefpen met M8 of M10 schroefdraad worden gedraaid. Deze zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar.

De beugels worden ongeveer om de meter geplaatst.

RVS Schroefpen M10

Houtdraadpen M10

Schroefpennen M10 RVS en gegalvaniseerd

Houtdraadpennen leveren wij alleen in de schroefdraadmaat M10.

Er zijn drie verschillende lengtes leverbaar, nl: 60mm, 100mm en 140mm. De schroefpen van 60mm wordt het meest toegepast. De buis hoort ongeveer 3 cm van de muur af te staan.

Verzinkt Stalen schroefpen

houtdraadpen

Gegalvaniseerde schroefpen M10

Een gegalvaniseerde schroefpen is gemaakt van staal met een laagje zink.

Deze zijn leverbaar in lengtes van 60mm en 100mm. Afwijkende lengtes zijn op aanvraag leverbaar.

Plug t.b.v. Schroefpen

SX Plug t.b.v. schroefpen M10

Deze pluggen kunnen gebruikt worden voor de montage van zinken beugels met een schroefpen, of een slagpen.

Zinken scharnierpenbeugel

Zinken scharnierpenbeugel

Zinken scharnierpenbeugel met r.v.s. schroefoog.

Dit is een beugel die is gemaakt van zink, zodat hij perfect bij de buis past. Deze beugel zal, omdat hij van zink is, nooit roesten en is daarom kwalitatief beter dan de verzinkte (gegalvaniseerde) beugel.

De slagpen (het gedeelte dat in de muur wordt geslagen) is van verzinkt staal. Het schroefoog is van RVS. Voor het monteren van de beugels kan een SX12 plug worden gebruikt.

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

Verzinkte Beugel met combimoer M8 - M10 (zonder schroefpen)

Beugel voor zinken regenpijp
Scharnierbeugel M8 - M10
Scharnierbeugel gegalvaniseerd met r.v.s. schroefoog.

Een gegalvaniseerde beugel is gemaakt van staal en is daarna voorzien van een dun laagje zink. Dit voorkomt dat de beugel gaat roesten. Na een aantal jaren kan de beugel uiteindelijk toch nog gaan roesten, wat met zinken beugels niet gebeurt. Het schroefoog is van RVS.

Om de beugel te monteren is houtdraadpen nodig met M8 of M10 Buitendraad. Deze zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar en staan op onze website bij het hoofdstuk "buisbeugel"

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

Verzinkt stalen scharnierpenbeugel

Beugel voor zinken regenpijp
Scharnierpenbeugel

Scharnierpenbeugel gegalvaniseerd met r.v.s. schroefoog.

Een gegalvaniseerde beugel is gemaakt van staal en is daarna voorzien van een dun laagje zink. Dit voorkomt dat de beugel gaat roesten. Na een aantal jaren kan de beugel toch nog gaan roesten, wat met zinken beugels niet gebeurt. Het schroefoog is van RVS.

Voor het monteren van de beugels kan een SX12 plug worden gebruikt.

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

Verzinkt stalen scharnierpenbeugel haakse pen

Beugel voor zinken buis
Scharnierpenbeugel met verspringende pen
Scharnierpenbeugel gegalvaniseerd met r.v.s. schroefoog

Een gegalvaniseerde beugel is gemaakt van staal en is daarna voorzien van een dun laagje zink. Dit voorkomt dat de beugel gaat roesten. Het schroefoog is van RVS. Voor het monteren van de beugels kan een SX12 plug worden gebruikt.

Deze haakse beugel kan makkelijker in de muur worden geslagen dan de standaard beugel, omdat de slagpen zich naast de beugel bevindt

Voor iedere meter buis is één beugel nodig.

Verloopbus M8-M10

Verloopbus M8 - M10
Gegalvaniseerde verloopbus van M8 naar M10.

Deze verloopbussen zijn bedoelt voor de buisbeugels met aangelaste moer.

Deze verloopbusjes zijn handig bij het vervangen van PVC regenpijpen naar Zinken regenpijpen. Als de PVC beugel wordt verwijderd, blijft er een klein stukje draadeind uit de muur steken. Hierop kan de verloopbus worden gemonteerd en vervolgens de zinken beugel.

Montageplaat

Montageplaat met M10, of M8 schroefdraad

De beugel van een regenpijp kan ook aan een montageplaat worden bevestigd. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een beugel met een schroefpen of met een slagpen toe te passen. Het kan zijn dat de houten wand te dun is voor de schroef- of slagpen, of dat er een dillitatievoeg achter achter de regenpijp zit.

Montageplaten zijn er met binnendraad en met buitendraad. De lengte van het buitendraad is 40mm. Bij de montageplaat met binnendraad is er nog een stukje draadeind nodig om een beugel te kunnen monteren. In dat geval kunt u zelf de lengte van het draadeind bepalen en dus ook de afstand tussen de buis en de muur.

RVS draadeind M10

Draadeind M10 x 200mm RVS

Deze RVS draadeinden, kunnen gebruikt worden in combinatie met onze montageplaatjes. De draadeinden zijn 200mm lang, maar kunnen eenvoudig worden ingekort.

 

RVS Oogboutje

rvs oogbout
RVS oogboutje M6 t.b.v. scharnierbeugel

RVS oogboutje.

Het RVS oogboutje wordt vaak voor scharnierpenbeugels gebruikt. Deze zijn bij ons los leverbaar.

Het is een M6 boutje met een lengte van 30mm.